tisdag 18 augusti 2009

Blöja....

Jag förstår inte varför de är så bråttom. Lilla Bus har inte hunnit fylla 3 år än men får inte ha blöja på sig på dagis. Han har börjat på "stora" avd nu efter sommaren och där har man inte blöja. Det säger dom rakt ut till honom att de är bara bebisar som har blöja. Vart tog pedagigiken vägen? Vart försvann alla fina ord om att barn utvecklas olika och ska få göra saker i sin egen takt? Är det bättre att han kissar på sig flera gånger om dagen? Vi har försökt hela sommaren men han är inte redo, Han känner inte när han är kissnödig. Han vill inte gå på toa av någon anledning. Ska man verkligen stressa och tvinga fram det här?

4 kommentarer:

  1. Det där gillar jag inte. Vaddå bestämma bara hur ett barn ska kunna göra.
    Jag hade blivit arg.
    Inte snällt av dem. Han är ju, som sagt var, bara 3. Kramis

    SvaraRadera
  2. Men fy!! Får man verkligen göra så i en barngrupp?? Är man inte redo så är man inte... Precis som barn lär sej gå - en del är 7 månader och en del är 18 mån.

    Förstår om du är arg!
    Lycka till!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  3. Ja herregud man undrar ju??? Det är ju så individuellt. Alla barn är ju olika och vissa kanske är mera mogna än andra när det gäller blöja.

    Kramkram Anne

    SvaraRadera
  4. Nä nu..man kan väl inte begära att alla ska bli torra vid 3 heller??!!
    jag tycker ni ska ta den tid på er som behövs för att han blir redo att lämna blöjan och gå på wc. Stressa inte. Försök prata med dem på dagis!
    ~Marita~

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Den uppskattas verkligen ♥